1,3 millioner danskere bryder loven hver måned – er du en af dem?

Sådan kan dine streamingvaner støtte kriminelle netværk, uden du ved det!

Fortsætter efter annoncen:

En ny nordisk kampagne, ledet af store medieaktører som TV 2 og Viaplay, sætter fokus på et stigende problem i Danmark, nemlig ulovlig streaming.

Selvom det kan virke som en uskyldig genvej til billig underholdning, kan konsekvenserne være langt større, end de fleste er klar over.

Ifølge tal fra Mediavision, benytter cirka 1,3 millioner danskere hver måned ulovlige streamingtjenester for at få adgang til alt fra sport til film og tv-serier.

Det betyder, at en stor del af befolkningen uvidende kan støtte kriminelle netværk, der årligt tjener op mod 860 millioner kroner på netop ulovlig streaming.

Fortsætter efter annoncen:

Hvordan kriminelle udnytter streamingmarkedet

Michael Lund, sikkerhedsansvarlig hos NCP, forklarer, at organiserede kriminelle grupper står bag mange af de her ulovlige streamingtjenester. De rekrutterer unge, som fungerer som sælgere, der tilbyder adgang til ulovligt tv-indhold til lave priser.

Ofte starter kontakten via hjemmesider eller anbefalinger fra venner, hvorefter kommunikationen fortsætter på beskedtjenester som WhatsApp, hvilket gør det svært for politiet at opspore de involverede.

Fortsætter efter annoncen:


Betalingsmetoderne spænder fra traditionelle tjenester som PayPal og kreditkort til kryptovalutaer som bitcoin, hvilket yderligere gør det vanskeligt at følge pengesporet.

Den økonomiske fristelse ved ulovlig streaming

En af de største grunde til, at mange danskere falder for ulovlige streamingtjenester, er de høje priser på lovlige alternativer – især når det kommer til livesport.

Her kan prisen hurtigt løbe op, og det får mange til at søge billigere løsninger. Men selvom det umiddelbart kan virke som en smart, og økonomisk ansvarlig beslutning, er der store risici forbundet med det.

Fortsætter efter annoncen:

For når man tilgår ulovlige tjenester, deler man ofte personlige oplysninger, som kan ende i hænderne på kriminelle, der kan misbruge dem til svindel og phishing. Lund advarer om, at brugerne kan risikere økonomisk svindel eller tab af data, når de benytter disse tjenester.

Selvom det er ulovligt at bruge de ulovlige streamingtjenester, har NCP dog primært fokus på at stoppe de bagmænd, som driver de kriminelle netværk, fremfor at gå efter den enkelte bruger. Men risikoen for at blive fanget er stadig til stede.



Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce: