“Er det et problem, at jeg får noget for det, når jeg har sex?”

“Jeg vil da have det meget værre med at have sex, hvis jeg ikke får noget for det…”, anonym ung kvinde i terapi hos Kvisten, der forebygger sugardating.

Fortsætter efter annoncen:

Sex, kærlighed og opmærksomhed har alle brug for, og unge har helt naturligt stor appetit på at opdage og udvikle deres egen seksualitet. Men socialt udsatte unge, der har oplevet seksuelle overgreb i opvæksten, får ofte svært ved at mærke både egne og andres grænser. Derfor er der fare for, at de udvikler en udfarende og risikabel seksuel adfærd, og at de kan komme ud i gråzoneprostitution, også kaldet sugardating.

Den frivillige sociale organisation Kvisten og LOS – Landsforeningen for sociale tilbud vil med projektet ”Unge i gråzonen” forebygge, at socialt udsatte unge på 18-25 år kommer ud i prostitution og støtte dem i at udvikle en sund seksualitet. Projektet har fået 2,3 mio. kr. fra Socialstyrelsen over tre år, og det løber frem til september 2022. Det involverer 22 bo- og opholdssteder i Jylland og på Fyn, hvor vi når ud til ca. 70 unge.

– Vi ved af erfaring fra vores tilbud om terapi til voksne over 18 år, der har oplevet seksuelle overgreb i opvæksten, at prostitution kan være en af senfølgerne. Prostitution medfører endnu flere skader på krop og sjæl, derfor er det så vigtigt at forebygge. Vi ved også, at de unge blandt andet kan få svært ved at gennemføre en uddannelse og indgå socialt på en arbejdsplads. Senfølgerne og i særlig grad prostitution har store konsekvenser både for den enkelte og for samfundet, siger projektleder Marianne Gutte Pedersen, Kvisten.

Marianne Gutte Pedersen

I projektet får de unge i gråzonen tilbudt rådgivning både individuelt og i grupper. De lærer, hvad en sund seksualitet er, ligesom de får indsigt i, hvorfor de reagerer, som de gør, når de for eksempel vælger sugardad og sugarmoms opmærksomhed og gaver, som de modtager til gengæld for sex. De unge lærer, hvordan de mærker deres grænser, og hvordan de kan sige fra over for det, der føles forkert. De får bearbejdet oplevelser med overgreb som barn og ung og redskaber til, hvordan de kan leve med det, som en del af deres bagage gennem livet.

Fortsætter efter annoncen:

LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud er Danmarks største interesseorganisation for sociale tilbud. LOS vil stå for at formidle kontakten til opholdsstederne, hvor Kvistens projektleder skal undervise medarbejderne i at kunne spotte de unge, der har en risikabel seksuel adfærd.

LOS’ politiske og strategiske chef, Laust Westtoft fortæller, at ingen på nuværende tidspunkt kender omfanget af problemet:

– Mange af LOS’ medlemsvirksomheder fortæller, at de oplever en stigende tendens og problematikker med relation til sugardating og seksuelt bekymrende adfærd blandt de unge. Som brancheorganisation ser vi, at der er markant brug for at afdække både omfanget af problemet og hvilke indsatser, der virker – og som kan iværksættes. Projektet bliver en øjenåbner og en begyndelse på at styrke den vigtige opgave med at oplyse de unge om konsekvenserne af gråzoneprostitution, sugardating og en bekymrende seksuel adfærd. Samtidig skal projektet skabe opmærksomhed om problematikken på landets bo- og opholdssteder, hvilket vi ser meget frem til,” udtaler politisk- og strategisk chef for LOS, Laust Westtoft.



Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
19,800FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce:

HAR DU LÆST?