Mens vi venter på sommersolens varme, er det vigtigt at have fokus på vitaminindtaget. En nem måde at opretholde et højt vitaminindtag er ved at udnytte vores råvarer til fulde. Mange næringsstoffer går nemlig til spilde, når vi tilbereder vores mad i dagligdagen. Med en dampovn fra Electrolux sparer du både tid og energi, mens ovnen bevarer flere vitaminer fra maden, som du og hele familien får gavn af.
Næringsstofferne i maden er nøglesten, hvis vores krop skal fungere længe og optimalt. Electrolux viser den nemmeste vej til en naturlig måde at indtage dine næringsstoffer. Dampovnen bevarer nemlig op imod 90 procent af de næringsstoffer, der findes i maden. Problemet ses f.eks. med den kogte kartoffel, der en essentiel del af det danske køkken. En billig, alsidig, velsmagende råvare, der er fyldt med næringsstoffer. Men når vi koger kartoflen, mister vi mere end 50 procent af næringsstofferne. Dampovnen sikrer dig den perfekte tilberedning og flere vitaminer i maden, så du ikke skal kaste penge efter vitaminvand.
“At en stor del af næringsstofferne udvaskes i vandet, når man koger råvarer, er ikke synligt og derfor heller ikke noget, som de fleste reflekterer over. Vores kroppe har brug for vitaminer, og det bedste er naturligvis at bruge den næring, der allerede eksisterer i vores fødevarer. Madlavning med damp er en nem måde at drage fordel af næringsstoffer og få folk spise sundere“, siger Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager Electrolux.
Energibesparelser og mindre madaffald
Næringsstofferne er ikke den eneste fordel ved at lave mad på damp. Dampovnen fra Electrolux er nemlig både energibesparende og mindsker dit madaffald. Når vandet kondenserer i ovnen – og derved danner damp – trænger varmen hurtigere og dybere ind i maden. På den måde mindskes tilberedelsestiden med 30 procent, hvilket sparer dig både tid og energi. Dampovnen fra Electrolux er i energiklasse A++, som sparer dig 37% mere energi, end hvis husstanden har en standard A-klasse ovn installeret.[1]
Med Steamify-funktionen sikrer ovnen selv, at din mad tilberedes ved den rette temperatur. Derfor ender du ikke med, at din steg bliver for tør eller grøntsagerne for bløde. Det sikrer dig et lavere energiforbrug og sørger for, at din mad er tilberedt til perfektion. Du skal derfor aldrig kassere dit måltid.
Sidst men ikke mindst er damp-funktionen perfekt til opvarmning af gårsdagens retter eller dit gamle brød. Når du genopvarmer dit brød med damp, forlænges holdbarheden, og du bevarer friskheden i brødet.
Et professionelt redskab i hverdagskøkkenet
Mange professionelle kokke har dampovnen installeret i køkkenet, men dampens magi har stadig til gode at indtage hverdagskøkkenet. Det er til trods for, at brugen af dampen er enkel og kommer fra en lille beholder fyldt med vand, der spredes i ovnen. Maden tilberedes forsigtigt med de bedst mulige resultater for ingrediensernes ernæring, smag og tekstur. SteamPro 900 er ude i butikkerne med en vejledende pris fra 14.999 DKK.
Få tips og tricks til madlavning med damp og opskrifter her