Så længe mennesker har været et civiliseret fænomen, har den generelle antagelse været, at der var en reel verden, og at denne er den, vi alle fysisk lever i. Det var længe den opfattelse, de fleste mennesker havde af tilværelsen, men jo mere og mere vores samfund udviklede sig, jo flere begyndte at genoverveje denne grundlæggende tankegang.
Med internettets tilblivelse blev denne idé især udfordret. For lige pludselig kunne vi alle være med til at skabe verdener på nettet, hvor vi ikke selv fysisk – men bestemt psykisk – var til stede.
Denne tilstedeværelse har kun i de seneste par år udviklet sig videre, og i dag oplever vi også en ny direkte verden på nettet.
En videreudviklet idé, vi alle kender
For når helt gennemsnitlige danskere går på internettet for enten at besøge diverse livestreaming-sider eller måske endda live casino på nettet, så indgår de alle i den videre udvikling, som længe har været undervejs.
Derfor føles det for de fleste heller ikke som om, at dette er et nyt fænomen. Det er på den måde en naturlig udvikling af den måde, vi bruger internettet på.
Er det mon noget, vi skal genoverveje?
Men i den forbindelse kan vi så stille os selv og andre et helt centralt spørgsmål. Hvad gør denne virtuelle og direkte verden egentlig for os? Påvirker det os negativt eller positivt? Og er der mon noget, vi skal genoverveje i vores brug af denne?
Fænomener kan hurtigt blive taget for givet, når de som dette kommer til syne igennem simpel udvikling. Det bliver meget nemt en del af den opfattelse, vi render rundt med. Men det kan være, at vi skal genoverveje det forhold, som vi har til den virtuelle verden.
Er vi os selv, når vi er på nettet? Og er andre sig selv, eller har de måske bagtanker i den virtuelle verden?
Reklame | Min 18 år – Spil ansvarligt – www.rofus.nu | Regler og vilkår gælder