De fleste kan blive enige om, at burgere er gudemad. Men hvad er hemmeligheden egentlig bag den perfekte burger? Vi har lavet en guide, der forsøger at afsløre svaret på, hvordan du finder den helt rigtige burger.
Når du skal lave burger, er der flere ting, du skal overveje. Sunset Boulevard laver en god burger, som ikke bare kommer ud af den blå luft. De er geniale, da de ligger placeret rundt i Danmark, og der er mulighed for at bestille til afhentning online, hvilket sparer tid. Uanset om du er på rejsen eller hjemme, finder du dem altid. De ligger på flere lokationer ved motorvejen, og de har også lokationer i mange danske byer. Så er du på jagt efter en sikker vinder, så er der ingen undskyldning.
Vil du lave din egen burger?
Drømmer du selv om at kunne kokkerere en lækker, saftig amerikansk burger frem i dit eget køkken, så er der flere ting, der skal spille. Det er ikke ligegyldigt hvilket kød, bolle og topping du anvender. Ligesom det heller ikke er ligegyldigt, hvordan du tilbereder ingredienserne.
Kød i god kvalitet, men med høj fedtprocent
Det kan være fristende at købe kød med lav fedtprocent for at spare på kalorierne, men hvis du drømmer om en lækker og saftig burger, kræver det kød med en relativt høj fedtprocent. Det optimale hakkekød til en burgerbøf har et fedtindhold på omkring 15-20 procent. Ved at bruge en fed type hakkekød sikrer du dig de optimale betingelser for at få en saftig bøf til din burger. Det er dog vigtigt, at du kun former dine bøffer let og samler kødet forsigtigt, for hvis du moser og presser kødet for tæt sammen, vil du sandsynligvis ende med en hård og bastant bøf.
Steg bøffen forsigtigt
Når du steger dine hakkebøffer på panden eller på grillen, skal du så vidt muligt lade dem passe sig selv. Selvom du har set andre trykke ned på bøfferne, så er det en dødssynd, når det kommer til burgerbøffer. Hvis du trykker brugerbøfferne hårdt ned, vil kødsaften løbe ud af dem – og resultatet bliver, at du ender med at sætte tænderne i et par seje fodsåler. Og du ender dermed ikke med den lækre og meget saftige amerikanske burger, du har drømt om.
Brug crispy salat og vælge en kødfuld tomat
Til en klassisk burger hører der både salat og tomat til. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken salat og tomat du vælger. Til en god og klassisk amerikansk burger bør du gå efter en crispy salat og en stor, kødfyldt tomat. Årsagen til at salaten er så vigtig i din amerikanske burger, er fordi saften fra din bøf ellers risikerer at gøre din burgerbolle blød og våd, hvis salaten ikke når at fange den. Flere kokke anbefaler at bruge San Marzano-tomater, fordi de dels er kødfulde tomater og dels tilfører din burger en smule surhed.
Rist indersiden af din burgerbolle
Det er naturligvis indlysende, at du bør vælge en amerikansk brugerbolle, der er blød og bagt med masser af smør. Selvom bollen gerne skal være blød i konsistensen, bør du alligevel riste indersiden af dine burgerboller let, så du undgår at burgerbollen suger kødsaften fra din hakkebøf og bliver splattet. Det betyder ikke, at du skal skamriste den. Det skal kun være meget let.
Har du ikke mod på at lave din egen burger, eller vil du være sikker på at den skal være saftig og lækker? Så prøv en Black Angus fra Sunset Boulevard.