Team Christoffer tackler handicap og cancer – med en Ironman

Tømrer Donald La Verne Smith fra Lynge giver aldrig op. Han er diagnosticeret med kræft, men som far til handicappede Christoffer, søger han nu sponsorer for at opfylde sin og sønnens store drøm om flere løb og deltagelse i en Ironman på Hawaii.

Fortsætter efter annoncen:

Tømrer Donald La Verne Smith fra Lynge gik for nylig op og ned af Herlev Hospitals trapper 11 gange – godt 25 etager – for at træne til flere styrkeprøver med sin multihandicappede søn Christoffer.

Donald har nemlig fået konstateret kræft i bugspytkirtlen og er i kemoterapi. Christoffers mor er også alvorligt syg. Men ligesom sønnen Christoffer, der for 37 år siden blev født tre måneder for tidligt, er han sej og nægter at give op.

For Donald La Verne Smith har før snydt døden ved at skrue op for livskraften og sætte sig selv på svære prøver. Som kun 38-årig fik han konstateret testikelkræft, og da han var færdig med kemoterapien, fik Donald pludselig en blodprop i hjernestammen, der sendte ham i kørestol med en delvis halvsidig lammelse.

Drømmen om en ironman på Hawaii
Vejen ud af trængslerne blev en vision om ekstremsport sammen med sin søn – inspireret af Dick Hoyt, der lavede en Ironman på Hawaii med sin handicappede søn:

Fortsætter efter annoncen:

“Den første vision var at lave en Ironman. Det blev så til både maratonløb og triatlon og 80 medaljer til Christoffer og jeg. Men det vigtigste er oplevelsen af, at vi sammen overkommer noget, som vi ikke selv troede, var muligt,” fortæller Donald La Verne Smith og husker tilbage på, da han med Christoffer, som den faste indpisker – i gummibåd på svømmedistancen og herefter i den kombinerede cykel- og løbevogn – gennemførte en halv Ironman i Helsingør i 2016:

“Da jeg afleverede Christoffer igen på sit bosted, græd han af glæde over oplevelsen. Da vidste jeg, at det var det helt rigtige, jeg havde gjort,” fortæller Donald La Verne Smith.

Team Christoffer til Challenge Herning 2018. Donald, hans kone Helle Norup Smith og Christoffer. Privatfoto.
Team Christoffer til Challenge Herning 2018. Donald, hans kone Helle Norup Smith og Christoffer. Privatfoto.

Big Four Hall of Fame
I 2019 blev Team Christoffer, som ét af de første hold med en handicappet atlet, skrevet ind i sportens Big Four Hall of Fame, fordi de sammen gennemførte Copenhagen Marathon, KMD Ironman Elsinore, KMD Ironman Copenhagen og Copenhagen Half Marathon.

Det er det Donald og Christoffer drømmer om at gøre igen i 2022 – på trods af Donalds kræftsygdom. Og så lige een ting til:

Fortsætter efter annoncen:

“Vi vil så gerne deltage i Ironman-verdensmesterskabet på Hawaii til oktober,” fortæller Donald La Verne Smith, der inderligt håber at kunne komme med på et wildcard:

“Her har vi brug for støtte fra omverdenen til at få det til at ske.”

Sponsorer søges
Donald La Verne Smith og Christoffer Smith søger derfor sponsorer til udstyr og logistik omkring løbene:

“Vi taler meget om psykisk sårbarhed og rummelighed i vores samfund i dag. Team Christoffer er et eksempel på, at vi sammen overvinder selv svære udfordringer med de ressourcer, vi har; når vi følges ad,” siger 56-årige Donald La Verne Smith, der på mange måder har levet et hårdt liv og været igennem både fysisk sygdom og depression:

Kærlighed som drivkraft
Oplevelser, der har givet Donald en lidt tung bagage i livet, men også vilje, hjerte og styrke til at tage Christoffer med på sportslige eventyr:

Sønnen Christoffers glæde ved de fælles udfordringer giver Donald styrken til at kæmpe videre. Og Donalds drive giver Christoffer et indhold i livet og sanselige oplevelser med sport i piskende regn og strålende sol, han ellers aldrig ville få:

“Vi har i så mange år drømt om at gennemføre den Ironman på Hawaii,” fortæller Donald La Verne Smith: “Det ville være det ultimative for os. – Så nu satser vi virkelig på at kunne gennemføre de fire løb i Danmark og at komme til Hawaii til oktober.”

Sport og sårbarhed
I sidste ende er Donald La Verne Smiths håb, at Team Christoffer kan inspirere andre:

“Eksempelvis unge med dårligt selvværd kunne få succesoplevelser ved at tage medansvar for unge handicappede og dyrke sport sammen,” siger Donald La Verne Smith, som med hjælp fra sponsorer meget gerne stiller op til at fortælle sin og Christoffers historie på film eller i tekst.



Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
19,800FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce:

HAR DU LÆST?