SpaceX gør det umulige – fanger raket midt i luften

SpaceX har netop skrevet historie ved at fange raketboosteren fra sit Starship i luften for første gang nogensinde, hvilket kan revolutionere rumfartsteknologi.

Fortsætter efter annoncen:

SpaceX har gjort det igen. For første gang i historien er det lykkedes at fange en raketbooster midt i luften.

Med præcise manøvrer og deres avancerede “Mechazilla” arme kunne SpaceX sikre, at boosteren blev fanget uden at ramme jorden efter opsendelse. Begivenheden fandt sted under den femte testflyvning fra deres Starbase-facilitet i Texas.

Den 232 fod høje Super Heavy booster er en vigtig del af SpaceX’s planer om at gøre raketaffyringer langt mere bæredygtige og omkostningseffektive.

Ved at kunne genbruge raketterne på denne måde reduceres affaldet, og det bringer os tættere på billigere rumrejser.

Fortsætter efter annoncen:

Elon Musk og hans team hos SpaceX arbejder målrettet på at gøre rumfart mere tilgængelig. De ser denne fangst som en vigtig skridt mod hurtigere, hyppigere og billigere opsendelser.

“Mechazilla” systemet, som er navnet på de store robotarme, der greb raketten, er en væsentlig del af SpaceX’s strategi for at gøre raketterne genanvendelige på nye måder. Teknologien kan spare millioner i affyringer og gør samtidig missioner til Mars og længere ud i rummet mere realistiske.

Med denne succes står SpaceX stærkt i konkurrencen om fremtidens rumfart, hvor rejsen ud over atmosfæren kan blive langt mere hyppig.

Fortsætter efter annoncen:


For den almindelige mand er det et kig ind i fremtiden. Måske vil rumrejser ikke længere kun være forbeholdt astronauter, men også noget vi almindelige mennesker kan se frem til.



Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce: