Annonce:

USA vil omdøbe Grønland til noget meget mærkeligt

Et amerikansk kongresmedlem fra Georgia har foreslået, at USA køber Grønland og giver det et nyt navn, der afspejler amerikansk patriotisme. Den danske regering afviser stadig, at Grønland er til salg.

Det amerikanske kongresmedlem Buddy Carter fra delstaten Georgia har lanceret et nyt lovforslag, der ikke alene støtter Donald Trumps ambition om at købe Grønland, men også foreslår at omdøbe den arktiske ø.

I en pressemeddelelse udtalte Carter, at “Amerika er tilbage og vil snart være større end nogensinde”, og at et opkøb af Grønland vil være en strategisk sejr for USA. Navnet skal være “Red, White and Blueland”.

Lovforslaget, som har fået navnet “Red, White, and Blueland Act of 2025”, fastslår, at alle officielle amerikanske kort, love og dokumenter fremover skal referere til Grønland som “Red, White and Blueland”, hvis handelen gennemføres.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Trump ser Grønland som et nationalt sikkerhedsspørgsmål

Donald Trump har længe ønsket at opkøbe Grønland og kaldte det allerede i 2019 “en stor ejendomshandel”. Efter sin genvalgskampagne sidste år har han igen rejst spørgsmålet og betegnet Grønland som en “absolut nødvendighed for USA’s nationale sikkerhed”.

I en besked på Truth Social skrev Trump, at amerikansk kontrol over Grønland er “essentiel for frihed og sikkerhed i verden”, og at USA burde handle hurtigt for at sikre sin position i Arktis.

Danmark afviser ethvert salg

Mens den amerikanske interesse for Grønland igen vokser, har Danmarks statsminister Mette Frederiksen tydeligt afvist muligheden for en handel.

“Grønland er ikke til salg,” udtalte Frederiksen tidligere i februar.

Dog har hun åbnet døren for øget amerikansk tilstedeværelse i Arktis, især i lyset af stigende kinesisk og russisk aktivitet i regionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

“Jeg er enig med amerikanerne i, at det arktiske område bliver mere og mere vigtigt i forhold til forsvar og sikkerhed,” sagde Frederiksen. “USA er allerede til stede i Grønland, og der kan findes løsninger for at styrke deres tilstedeværelse yderligere.”

Hvad sker der med Grønland nu?

Lovforslaget er i øjeblikket uden støtte fra andre kongresmedlemmer, og Carter har endnu ikke diskuteret det med Trump personligt.

Alligevel viser det, at ønsket om at bringe Grønland under amerikansk kontrol stadig lever i Washington.

Mens Danmark og Grønland står fast på, at øen forbliver en del af Rigsfællesskabet, er spørgsmålet, om USA vil forsøge at udvide sit militære og økonomiske fodaftryk i regionen på andre måder.

Artiklen fortsætter efter videoannoncen:

Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Seneste artikler

Annonce:

HAR DU LÆST?

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
19,800FølgereFølg
Annonce:

Auto Show Annonce

Altid gratis artikler