Ny analyse fra YouGov på vegne af Ooni fastslår, at 1 ud af 3 danskere forbinder hjemmelavet pizza med hygge, og 1 ud af 2 vil servere pizza, når der skal weekendhygges med familien.
Vi danskere er gode til at hygge os – så meget, at det mere eller mindre er blevet et internationalt fænomen, vores fædreland er kendt for. Og det er nemt at lave hjemmelavet pizza. Opskriften kan være avanceret eller enkel, og pizzaen kan laves til alle døgnets måltider.
Pizzabagning har ingen begrænsninger, da pizzaen i sin enkelthed er en pizzabund med toppings. Det giver uanede muligheder for at udfordre den traditionelle pizza som aftensmåltid og lave pizza på andre tider på døgnet. Inviter vennerne på pizzabrunch en søndag, lav eftermiddagspizza når snack-sulten melder sig eller pizza til dessert – der er mange muligheder for at lade hyggen sprede sig.
“Pizzaens enkelte grundelementer: bund og toppings, er en ideel mulighed for at udfordre det oftest traditionsbundne pizzavalg. Danskerne foretrækker frisk mozzarella, pepperoni og parmaskinke, som toppings. Vi ønsker derfor at inspirere danskerne til at eksperimentere med at lave flere forskellige slags pizzaer. Derfor har vi bedt otte nordiske influencere om at give deres bud på en pizza, der kan spises på forskellige tidspunkter af døgnet. Det er der kommet nogle yderst spændende pizzaer ud af” fortæller Nordic Brand Manager Katianna Sjöblom.
2 danske opskriftudviklere har kastet et innovativt blik på den hjemmelavede pizza
I Danmark har kokken Mads Niemann (@madsniemann) og kogebogsforfatteren Maria Christensen fra maduniverset Mad og Kærlighed (@Madogkaerlighed) udviklet pizza-opskrifter i fællesskab med deres tilsammen mere end 100.000 følgere på Instagram, og skabt henholdsvis den ultimative frokost- og eftermiddagspizza.
Mads Niemann – kok og influencer: Hvid frokostpizza med mortadella, tomat og pesto:
Mads Niemann fik sammen med sine følgere skabt en hvid frokostpizza på Ooni surdejsbund toppet med mortadella, tomat og pesto, som sit bud på en lækker og frisk frokostpizza til hele familien. Mads beskriver selv sin pizza sådan her:
”Jeg har baseret opskriften på input fra mine følgere på Instagram. I det endelige valg af pizza var det udslagsgivende, at jeg vidste, at den ville vække sulten hos alle i min egen lille familie. Så mens børnene legede i haven, forberedte jeg pizzadejen og gjorde det hele klar. Alle var med på terrassen, og klar med en hjælpende hånd, da der skulle toppings på pizzaerne, og fulgte spændt afbagningen i pizzaovnen. Det blev til supergode pizzaer, og vi havde en hyggelig formiddag hele familien”, fortæller Mads Niemann.
Maria Christensen (Mad og Kærlighed) – kogebogsforfatter og influencer: Æstetisk eftermiddagspizza med mascarpone, laks, avocado og pinjekerner:
Maria fik stor respons blandt sine følgere, da hun opfordrede til forslag til pizzatoppings på den bedste eftermiddagspizza. Som resultat, blev der skabt en æstetisk eftermiddagspizza på en hvid bund toppet med mascarpone, laks, avocado og pinjekerner.
”Med eftermiddagspizzaen fokuserede jeg på at stille den ’lille sult’ til et hyggeligt eftermiddagsselskab. Pizzaen skulle være let, frisk og indbydende, men også ’haps-venlig’. Jeg valgte derfor at gå med laks og avocado, selvom jeg også havde frugt med i overvejelserne. Resultatet blev en æstetisk pizza, der passer perfekt til eftermiddagsarrangementer, hvor hver person let kan hapse et stykke eller to”, fortæller Maria Christensen fra maduniverset @madogkaerlighed.
Brug opskrifter eller eksperimentér selv
Udforsk et uendeligt univers af variationer af hjemmelavet pizza. Brug eksisterende opskrifter eller udfordr den indre pizzaiolo. Skab hjemmelavet hygge med hjemmelavet pizza – det smager godt, og selv den kræsne sjæl kan være med. Og har man fokus på madspild – så kig i køleskabet, og brug det der er.
Læs mere om Ooni´s pizzaovne og andet tilbehør her